Site 1. Rengi

Site 2. Rengi

Topbar rengi

Menü ikon

Menü hover

Menü arama

Footer rengi

Bu vitaminlerin eksikliğine dikkat edin!

03.05.2018
107.864

Hastalıklardan korunmak ve daha sağlıklı bir vücuda sahip olmak için vitamin alımına dikkat etmek gerekir. Vitamin eksikliği nasıl anlaşılır? Vitaminlerin önemi ve vitamin eksikliğinin belirtileri.

REKLAM ALANI
Bu vitaminlerin eksikliğine dikkat edin!

Mevsim geçişlerinde salgın hastalıklar artıyor. Bu hastalıklardan korunmak ve daha sağlıklı bir vücuda sahip olmak için vitamin alımına dikkat etmek gerekir. Peki, vitamin eksikliği nasıl anlaşılır? Yüksek Topuklar ekibi olarak sizler için vitaminlerin önemini ve vitamin eksikliğinin belirtilerini araştırdık.

İSTENEN PARAGRAFTAN SONRA ÇIKAN REKLAM ALANI - 1

Dengesiz havalar, vücudu olumsuz etkiliyor. Tam hava ısınıyor derken, sıcaklık tekrar düşüyor. Durum böyle olunca, hastalıklar kaçınılmaz oluyor. Vücut direncini artırmak için yapılması gerekenlerin başında vitamin bakımından zengin besinler tüketmek gelir. İşte sağlıklı bir yaşam için gerekli olan başlıca vitaminler ve bu vitaminlerin eksikliğinde ortaya çıkan problemler…

C vitamini bağışıklığı güçlendirir!

C vitamini, güçlü bir antioksidandır. Vücut için çok önemli bir vitamindir. Soğuk algınlığı, grip gibi rahatsızlıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalık riskini, hastalığın şiddetini ve süresini azaltır. Aynı zamanda, vücutta kolajen yapımını destekler, cildi güzelleştirir. C vitamini, yeşil biber, çilek, maydanoz, yeşil sebzeler, turunçgiller gibi sebze ve meyvelerde bulunur. Bu besinleri pişirerek tüketmek, tüm yararlı etkilerinin kaybolmasına neden olur.

D vitamini kemik sağlığını destekler!

D vitamininin en önemli kaynağı güneş ışınlarıdır. Güneş ışınları sayesinde, vücut D vitamini salgılar. Günümüzde birçok kişide görülen D vitamini eksikliği, yaşlılarda kemik erimesine, çocuklarda büyüme bozukluklarına, metabolizmanın yavaşlamasına, halsizliğe, kas kramplarına ve aşırı sinire neden olur. Kalsiyum emilimi için de son derece önemli bir vitamindir. Güneş ışınları dışında, somon, tuna gibi yağlı balıklardan haftada en az 2 kez tüketerek D vitamini eksikliğini önleyebilirsiniz.

A vitamini gözler için önemlidir!

A vitamini eksikliğinin başlıca belirtilerinden biri göz kuruluğudur. Gözde meydana gelen bu rahatsızlık, körlüğe kadar ilerleyebilir. A vitamini aynı zamanda, diş ve kemik yapısının korunmasında etkilidir. Yumurtanın sarısı, havuç, kayısı gibi sarı ve turuncu renkli besinler bol miktarda A vitamini içerir.

B6 ve B12 vitaminleri kansızlığı önler!

B6 vitamini eksikliği, kansızlığa neden olur. Aynı zamanda, deri problemlerine yol açar. B6 vitaminin ruh hali üzerindeki etkisi de büyüktür. Depresyon, bunalım gibi problemleri azaltmaya yardımcıdır. B6 vitamini, yumurta, peynir, süt ürünleri ve et gibi hayvansal gıdalarda bol miktarda bulunmaktadır. B12 vitamini de suda eriyen bir vitamindir ve diğer suda eriyen vitaminler gibi ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle, B12 içeren besinler fazla pişirildiğinde etkisini yitirir. B12 vitamini eksikliği; halsizlik, çabuk yorulma, öğrenme güçlükleri gibi rahatsızlıklara, ellerde ve ayaklarda uyuşma, karıncalanma ve yanma hissine sebep olur.

E vitamini hücre koruyucudur!

E vitamini, antioksidan özelliğe sahiptir. Bu özelliği sayesinde, kanser başta olmak üzere kanser birçok hastalığa karşı doğal koruyucu görevi görür. Bitkisel yağlar, badem, ceviz, ay çekirdeği gibi besinlerde bol miktarda bulunur.

Vitaminlerin önemini ve vitamin eksikliğinin belirtilerini öğrendiniz. Vücudunuzda herhangi bir vitamin eksikliği ile karşılaşmamak için düzenli olarak vitamin ölçümü yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Yüksek Topuklar öneriyor:

Kalsiyum eksikliği vücutta nelere yol açıyor?

Hangi besinleri çiğ tüketmek daha sağlıklı?

Demir eksikliğini gidermek için neler tüketilmeli?

REKLAM ALANI
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Footer açıklama yazısı. Bu alan tema ayarlarından değiştirilebilmektedir.